Postgraduaatsopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

Kinderen met neurologische aandoeningen vertonen beduidend motorische problemen vanaf de geboorte tot volwassenheid. De revalidatie van deze kinderen is bijgevolg een zeer belangrijk domein binnen de pediatrische revalidatie. In dit domein zijn er in het afgelopen decennium zeer veel nieuwe evoluties in de evaluatie (klinische en objectieve meettechnieken zoals objectieve bewegingsanalyse, medische beeldvorming) en behandeling (gespecialiseerde medische en therapeutische interventies) die heden in de klinische praktijk worden geïmplementeerd.

Hierdoor is er een grote vraag vanuit het werkveld naar gespecialiseerde therapeuten die inzichten hebben in deze technieken en interventies, en hun therapiebeleid hierop kunnen afstemmen.

De opleiding beoogt voornamelijk een doorgedreven vorm van klinisch redeneren en het aanleren van klinische vaardigheden, gebaseerd op gefundeerde theoretische achtergronden, kennis van de pathologie en de nieuwe diagnostische en therapeutische & medische evoluties.

Hierbij wordt het belangrijk geacht om één uniforme opleiding te kunnen aanbieden in samenwerking met de verschillende academische instellingen en de ABBV – Association Belge Bobath – Belgische Bobath Vereniging. De Nederlandstalige Bobath-NDT opleiding kan vanaf 2010 nog enkel via dit gezamenlijk initiatief gevolgd worden.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door KU Leuven, Universiteit Gent en ABBV (Association Belge Bobath - Belgische Bobath Vereniging). 

Alle informatie vind je gebundeld in deze brochure.

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 30 studiepunten

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding. 

Infosessie Academiejaar 2024-2025

Heeft u interesse in dit postgraduaat en wenst u meer informatie over het doel, de inhoud en opbouw, de toelatingsvoorwaarden en praktische organisatie, dan kan u aansluiten bij onze infoavond. Het Postgraduaat Pediatrie richt zich tot kinesitherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten die werken met kinderen met centraal neurologische aandoeningen. 

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar : ann.govaere@ugent.be (graag als onderwerp : inschrijving infoavond PGPReval)

Universiteit Gent

Datum: Maandag 29/04/2024 19u30 - 21u00 (online)

Wil je deelnemen aan onze online infosessie, stuur dan een mailtje naar:
ann.govaere@ugent.be of ann.govaere@kuleuven.be 
met vermelding : uitnodiging online infosessie PGPReval 2024-2025

Het maximaal toegelaten aantal is 28 studenten. De selectie gebeurt op basis van een inhoudelijke dossierbeoordeling (vb. diploma, behaalde graden, specialisaties, werkervaring met kinderen met CP, motivatie, …). De opleiding kan enkel doorgaan wanneer minimaal 20 studenten zijn ingeschreven. 

Contactpersonen

Ann Govaere ann.govaere@ugent.be (Coördinator)

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Postgraduaatsopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

Beschrijving

Selectie voor deelname aan het postgraduaat gebeurt op basis van een kandidatuurstelling via portfolio. Het portfolio vind je hier. Via het bijgevoegde portfolio kan je je cv en motivatie doorsturen naar ann.govaere@ugent.be, ten laatste op 17/06/2024. Selectie wordt bekend gemaakt op dinsdag 25/06/2024.

Inschrijven:

Er is een beurtrolsysteem wat betreft plaats van (administratieve) inschrijving voor deze postgraduaatsopleiding. Voor academiejaar 2024-2025 schrijf je in via KU Leuven. Meer info over volgend academiejaar kan je opvragen tijdens de infosessie. 

Prijs: 4750 euro

Toelatingsvoorwaarden

Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.

Opmerkingen

Online infosessie Postgraduaat Pediatrische Revalidatie bij neurologische aandoeningen Academiejaar 2024-2025: 
Datum: maandag 29/04/2024 om 19u30

Heeft u interesse in dit postgraduaat en wenst u meer informatie over het doel, de inhoud en opbouw, de toelatingsvoorwaarden en praktische organisatie, dan kan u aansluiten bij onze online infoavond. 
Het Postgraduaat Pediatrie richt zich tot kinesitherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten die werken met kinderen met centraal neurologische aandoeningen. 

Geïnteresseerd ? Stuur dan een e-mail naar : ann.govaere@ugent.be
(graag als onderwerp : inschrijving online infoavond PGPReval)