Postgraduaatsopleiding Stomatherapie en wondzorg

DYWOND

Wondzorg is een bij uitstek multidisciplinair gebeuren. Tijdens de laatste decennia zijn enorme evoluties opgetreden in dit expertisedomein.

In deze opleiding worden klinische expertise en de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek m.b.t. wondzorg gebundeld. De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele gezondheidswerkers.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent en Hogeschool West-Vlaanderen.

Het postgraduaat heeft een omvang van 30 studiepunten en telt 9 modules:

• Basismodule Wondzorg: 6 studiepunten
  • Decubitus: 3 studiepunten
  • Diabetische wonden: 3 studiepunten
  • Stomatherapie: 3 studiepunten
  • Ulcus cruris: 3 studiepunten
  • Brandwonden: 3 studiepunten
  • Acute wonden: 3 studiepunten
  • Oncologische wonden: 3 studiepunten
  • Wetgeving: 3 studiepunten

Het postgraduaat loopt over een periode van 2 jaar. Jaarlijks wordt de basismodule georganiseerd en 4 verdiepende modules. De opleidingscyclus start met de basismodule. Instappen op een andere moment is mogelijk na advies van de coördinator.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Postgraduaatsopleiding Stomatherapie en wondzorg

Voor deze postgraduaatsopleiding moet je inschrijven aan de Arteveldehogeschool

=> Bekijk de toelatingsvoorwaarden