Oedeemtherapie

De opleiding oedeemtherapie wordt 2-jaarlijks georganiseerd door de UGent, KULeuven en UAntwerpen. Het betreft een specialisatieopleiding bedoeld voor kinesitherapeuten met een bijzondere interesse in de oedeemtherapie. Het is een één-jarige opleiding die wetenschappelijk onderbouwd is en waarin verschillende nationale en internationale experten doceren.

Meer info over de opleiding kan je hier vinden. 

De eerstvolgende editie van de opleiding oedeemtherapie start in september 2024. Inschrijvingen voor academiejaar 24-25 gebeuren via KU Leuven. Er dient een aanvraag verstuurd te worden via dit formulier

Alle soorten oedeem komen aan bod. Vanuit een uitgebreide theoretische achtergrond worden praktische vaardigheden aangeleerd zoals diagnostisering, evalueren, manuele lymfedrainage, zwachtelen, taping en oefentherapie.

De lessen gaan door in het eerste semester op verschillende locaties (binnen de 3 deelnemende universiteiten) op vrijdag en zaterdag. In het tweede semester wordt er stage gelopen in verschillende gespecialiseerde centra (80 uren, waarvan 15 uren in de eigen praktijk).

Na het succesvol voltooien van de cursus ontvangt de cursist een getuigschrift en worden de contactgegevens van de cursisten op de website en referentielijst geplaatst.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Oedeemtherapie

Online beschikbaar
Beschrijving

Inschrijven voor academiejaar 24-25 kan via KU Leuven. Er dient een aanvraag verstuurd te worden via dit formulier. 

Inschrijfbedrag: €3950 incl. windel- en tapemateriaal (-30% KMO-korting = €2765).

Pro-Q-Kine geaccrediteerd / betaling KMO-portefeuille mogelijk.

Toelatingsvoorwaarden

Rekening houdend met het aantal beschikbare plaatsen, is de opleiding toegankelijk voor de houders van de volgende diploma's:

  • Master REVAKI
  • Licentiaat REVAKI
  • Licentiaat MOREKI
  • Licentiaat kinesitherapie
  • Gegradueerde in de kinesitherapie
  • Na dossieronderzoek op grond van criteria vastgelegd door de stuurgroep: een ander diploma uit het hoger onderwijs (bachelor, master, eerste of tweede cyclus)