Management in Sportorganisaties

DLLL000030
Nederlands
Engels

De opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de Université Catholique de Louvain en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

Deze unieke opleiding professionaliseert het management in sportorganisaties volgens de nieuwste academische- en praktijkinzichten en brengt de leiderschaps- en managementvaardigheden van sportmanagers op topniveau. 

Enkele troeven: 

  • Professoren en experten uit het werkveld belichten tijdens de vorming actuele management thema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties, in een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk.
  • Het residentiële module systeem laat toe om vorming te combineren met sociale activiteiten en netwerken.
  • Gedurende een tweedaagse business game zullen deelnemers in groep een realistische case oplossen waarbij ze alle verworven kennis in de praktijk omzetten.
  • De studiereis naar Lausanne biedt bezoeken aan aan het Internationaal Olympisch Comité en het Olympisch Museum, alsook aan internationale sportfederaties, het World Antidoping Agency en andere top instanties binnen de sportwereld.
  • Deelnemers werken een praktijkproject uit binnen de eigen of een andere sportorganisatie.
  • Het programma is 30 universiteits-kredieten waard (30 ECTS) en eindigt met het uitreiken van een universiteits-getuigschrift.

Meer info over de opleiding kan u hier terugvinden. 

Het programma loopt over ongeveer één jaar, van januari 2023 tot maart 2024. De vorming is gespreid over 5 modules van 2 of 3 dagen, de modules worden in het Engels gegeven. Ze vinden plaats in verschillende centra van Sport Vlaanderen/ADEPS en starten doen we in het BOIC. Voor de driedaagse internationale opleiding worden we ontvangen door het Internationaal Olympisch Comité te Lausanne.

Professoren en experten uit het werkveld belichten tijdens de vorming actuele management thema’s toegespitst op de noden van sportorganisaties. Deze thema’s omvatten o.a. strategisch management, leadership, marketing, communicatie, sponsoring, finance, human resources management, ethiek, integriteit en duurzaamheid. Het programma biedt een 50/50 evenwicht tussen theorie en praktijk.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Management in Sportorganisaties

Online beschikbaar
Beschrijving

Prijs

De inschrijvingsprijs van de vorming bedraagt €3.950. Daarbij is inbegrepen: lessen, business game, documenten, overnachtingen en maaltijden in de centra van Sport Vlaanderen/ADEPS, driedaagse internationale managementopleiding op het IOC te Lausanne (incl. verplaatsing & verblijf), begeleiding bij het praktijkproject en ondersteuning bij de cursussen

Inschrijvingen

De inschrijvingen zijn ondertussen geopend (zie inschrijvingslink).

Kandidaten dienen zich online te registreren, alsook een CV en motivatiebrief op te stellen. De inschrijvingsperiode zal worden afgesloten op 1 november 2022. De opleiding laat een maximum van 30 deelnemers toe. Deelnemers worden aanvaard op basis van hun profiel, de motivatiebrief en de inschrijvingsdatum. Ze worden per e-mail verwittigd.

Meer informatie vindt u op www.sportmanagementugent.com/boa en https://uclouvain.be/prog-mosp2fc of contacteer vrijblijvend de coördinator van deze editie:

Prof. Géraldine Zeimers geraldine.zeimers@uclouvain.be