Basisopleiding Perinatale Psychiatrie en Infant Mental Health

In deze 4-daagse opleiding krijg je een basispakket theoretische kaders en praktische tools om aan de slag te gaan met de mentale gezondheid van moeder, partner en baby in de periode rond de zwangerschap tot een jaar na de bevalling.

Je krijgt tools om

  • signalen en symptomen te detecteren
  • vragen te stellen naar psychische problemen
  • emotionele veranderingen bespreekbaar te maken
  • een behandeling of begeleiding op te starten
  • door te verwijzen naar de gepaste zorg- en hulpverlening

We geven ook extra aandacht aan partners/vaders, middelengebruik, zelfzorg van de zorg- of hulpverlener, infant mental health, seksualiteit, gespreksvaardigheden en casusbesprekingen.

Vanuit een solide theoretisch kader en de laatste wetenschappelijke inzichten maken we de vertaalslag naar de praktijk en bieden we je in deze opleiding eenvoudige tools, tips en methodieken op een inspirerende, interactieve en uitdagende manier.

U kan hier een uitgebreid programma van deze 4-daagse opleiding vinden.

 

Update: deze opleiding is volzet. 

De opleidingsverantwoordelijke is An-Sofie Van Parys. Bij vragen over of interesse in de opleiding, gelieve contact op te nemen met haar. 

! Opgelet: u kan zich niet automatisch inschrijven voor deze opleiding maar dient zich eerst aan te melden bij An-Sofie Van Parys. !

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Basisopleiding Perinatale Psychiatrie en Infant Mental Health

Volzet (wachtlijst)
Toelatingsvoorwaarden

Update: deze opleiding is volzet. 

U kan zich enkel inschrijven na aanmelding bij en positieve dossierselectie van An-Sofie Van Parys. Dossierselectie gebeurt op basis van gevolgde opleiding(en) en omschrijving van werkervaring. Na bevestiging van toelating kan u zich inschrijven voor deze cursus. Dit kan uitsluitend tussen 28/06/2022 en 29/07/2022.