De minimaal-invasieve keramische/hybride restauratie : Een praktische gids voor het plaatsen van partiële adhesieve restauraties in uitdagende situaties

Wist je dat bij een doorsnee kroonpreparatie tot 75% van de klinische kroon wordt weggeslepen met  pulpanecrose, losraken van de restauratie en breuk van de tandpijler als frequente gevolgen ? In de meeste gevallen kan op diezelfde tanden een beperkte en adhesieve restauratie worden geplaatst waarbij tot soms amper 25% van de originele tandsubstantie dient weggenomen te worden. Deze minimaal-invasieve benadering is mogelijk gemaakt door het aanbod van vernieuw(en)de adhesieve technieken en CAD-CAM keramische/hybride restauratiematerialen, met elk hun karakteristieke eigenschappen op vlak van duurzaamheid en esthetiek. In de posterieure zone bieden deze restauratievormen belangrijke voordelen bij bvb. anatomische uitdagingen of beetverhoging.

Na deze cursus is de practicus in staat de meest complexe indirecte restauraties voor te bereiden en te plaatsen in de posterieure zone.

Deze dagcursus bestaat uit een theoretisch deel met twee voordrachten in de voormiddag, en drie uur durende preklinische oefeningen op frasaco modellen.

Het theoretisch deel zoomt in op de verschillende restauratieve materialen en hechtsystemen, gecontroleerde preparatietechnieken, en het verplaatsen van de preparatierand bij diepe boxen (‘margin relocation’) in het voordeel van een vochtvrij plaatsen. Het preklinische deel focust op diverse preparatievormen op frasaco tanden en het oefenen van rubberdam isolatie in uitdagende situaties.

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Bij annulatie tot max. 21 dagen vooraf (hoorcolleges) of 30 dagen vooraf (cursus met practicum) wordt 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.
  • Bij latere annulaties kan er geen inschrijvingsgeld worden teruggevorderd.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

De minimaal-invasieve keramische/hybride restauratie : Een praktische gids voor het plaatsen van partiële adhesieve restauraties in uitdagende situaties

Beschrijving

Spreker: Prof. dr. De Coster

Doelgroep: Algemeen tandarts - tandarts specialisten

Accreditering: 40AE voor tandartsen aangevraagd

Inschrijven

Prijs
€ 530,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)