Aangeboren en verworven tandafwijkingen : Tips en tricks voor diagnostiek en opties voor herstel

Wist je dat tweedegraads verwanten van een patiëntje met snijtand-premolaar agenesie tot 5x meer kans lopen om dezelfde vorm van agenesie en een ‘dens invaginatus’ te vertonen, en dat er meerdere vormen van glazuurafwijkingen bestaan met elk hun specifieke wijze van behandelen ? Tast je in het duister over welke tandverkleuringen je duurzaam met bleking kan behandelen ? Heb je al eens getwijfeld over de juiste timing om een ‘mesiodens’ in de bovenkaak weg te nemen ? Deze cursus biedt op alle mogelijke vragen over gebitspathologie een eenvoudig antwoord.

Tijdens twee voordrachten van anderhalf uur worden de meest diverse vormen van gebitsafwijkingen ontleed tegen de achtergrond van genetische sturing,  mineralisatie en algemeen-medische aandoeningen, en worden tips en tricks gedeeld over het snel diagnosticeren en duurzaam behandelen van storende defecten. Via een massa klinische beelden worden verbanden blootgelegd met onderliggende fysiologische processen en hun relatief impact op het klinische beeld (én behandelmogelijkheden) van de meest voorkomende tandafwijkingen.

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist. Voor het interactieve deel wordt het meebrengen van geanonimiseerde klinische beelden aangemoedigd.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Aangeboren en verworven tandafwijkingen : Diagnostiek en opties voor herstel

Beschrijving

Sprekers: Prof. dr. De Coster

Doelgroep: Algemeen tandarts

Accreditering: 20AE voor tandartsen aangevraagd

Inschrijven

Prijs
€ 180,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)