Rubberdam: van basis tot gevorderd Module 1 & 2

Het gebruik van rubberdam  is niet meer weg te denken uit de tandheelkundige praktijk. Hedendaagse adhesieve en endodontische behandelingen vragen namelijk een volledige isolatie en een aseptisch werkveld. Rubberdam biedt hier de beste oplossing en zorgt tegelijk voor retractie van de omliggende weefsels en optimale visualisatie.

Deze cursus is opgebouwd uit 2 modules, elk bestaande uit een theoretisch en een praktisch deel. In de eerste module bespreken we een aantal algemene principes bij het gebruik van rubberdam en wordt ingegaan op materiaalkeuze en basistechnieken. Vervolgens worden een aantal basissituaties op fantoom ingeoefend. In de tweede module worden meer complexe situaties besproken en vervolgens ook ingeoefend. Hierbij denken we aan de isolatie van afgebroken elementen, diepe boxen al dan niet in combinatie met deep margin elevation, distale boxen op eindstandige elementen, etc.

Na deze cursus hebt u de kennis en vaardigheid om rubberdam op een efficiënte en voorspelbare manier te gebruiken in uw praktijk.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Rubberdam: van basis tot gevorderd Module 1 & 2

Beschrijving

Sprekers: Prof. dr. De Bruyne - Prof. dr. Meire - Drs. Vervack

Doelgroep: Algemeen tandarts - tandarts specialisten

Accreditering: 40AE voor tandartsen aangevraagd

Inschrijven

Prijs
€ 430,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)