Postgraduaatsopleiding Psychomotorische therapie bij kinderen

Deze opleiding biedt een doorgedreven vorm van klinisch redeneren en het aanleren van praktische vaardigheden in het domein van de psychomotorische therapie en kinesitherapie bij kinderen met milde neuro-motorische stoornissen. Het studieprogramma is op academisch niveau en competentiegericht. Niet zozeer losstaande kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes worden aangeleerd maar deze komen geïntegreerd aan bod in concrete en complexe situaties, waarbij de studenten maximale zelfstandigheid leren aan de dag leggen. Daarnaast zijn interdisciplinair denken, samenwerken en communicatieve vaardigheden in het domein van de geestelijke gezondheidszorg belangrijk eindtermen van dit postgraduaat.

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 21 studiepunten.

Bekijk hier het volledige programma van deze postgraduaatsopleiding.

Postgraduaatsopleiding Psychomotorische therapie bij kinderen

Inschrijven:  Voor deze opleiding moet je inschrijven aan de Universiteit Gent.

• Was je afgelopen academiejaar reeds UGent-student, dan zul je je herinschrijven voor het nieuwe academiejaar.
    • Was je afgelopen academiejaar geen UGent-student, dan kun je je vanaf 1 maart online aanmelden en je inschrijving opstaren voor jouw opleiding.