Postgraduaatsopleiding Radioprotectie

DYRAPT

In deze postgraduaatsopleiding krijg je inzicht in de verschillende deelgebieden van de radioprotectie.

De opleiding is bedoeld voor masters in de arbeidsgeneeskunde en artsen in opleiding tot master in de arbeidsgeneeskunde.

De opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven.

Je leert over:

• de natuur van ioniserende stralen
  • de bescherming tegen deze straling
  • de biologische, genetische en gezond­heidseffecten ervan

In de lessen ontwikkel je vaardigheden in het identificeren en evalueren van het risico. In het vak Radiotoxicologie, -pathologie en medisch toezicht leer je hoe een collectief en individueel beschermingsprogramma opgezet moet worden.

Aanvullend krijgt je in het vak Nucleaire metingen en dosimetrie de vaardigheden aangeleerd i.v.m. detectie en meting van het risico. Tijdens stages, seminaries en bedrijfsbezoeken oefen je de praktische toepassing van de aangeleerde vaardigheden en attitudes.

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 30 studiepunten.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Postgraduaatsopleiding Radioprotectie

Voor deze postgraduaatsopleiding moet je inschrijven aan de KU Leuven.