Interdisciplinaire postgraduaatsopleiding NeuroRevalidatie

DYNEUR

De Interdisciplinaire Postgraduaatopleiding NeuroRevalidatie (IPNR) speelt in op de vraag van zorgprofessionals naar actuele kennis en vaardigheden in de revalidatie van personen met complexe, neurologische aandoeningen en naar het integreren van hun aanpak in een interdisciplinaire context.

De opleiding houdt volgende doelstellingen voor ogen:

• Complexe ziektebeelden binnen de neurorevalidatie kunnen diagnosticeren en behandelen.
  • Diagnostische en therapeutische zorgprocessen interdisciplinair analyseren.
  • Zorgverbetering en innovatie succesvol implementeren in de eigen klinische praktijk.
  • Vertalen van het wetenschappelijk onderzoek naar de klinische zorgverlening.
  • Draagvlak creëren voor innovatie in de zorg voor personen met een neurologische revalidatieproblematiek

De postgraduaatsopleiding wordt ingericht gespreid over twee academiejaren, waarbij de opleidingsonderdelen van elk modeltrajectjaar alternerend worden ingericht.

Het programma omvat 46 studiepunten, waarvan er 20 worden geprogrammeerd in jaar 1 en 26 in jaar 2.

In elk semester komt één specifieke pathologie van neurorevalidatie aan bod:

• Semester 1: revalidatie van niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Semester 2: revalidatie van Parkinson en verwante aandoeningen
  • Semester 3: revalidatie van dementie
  • Semester 4: revalidatie van neuromusculaire ziekten, hersenverlamming (CP) en multiple sclerose.

Bekijk hier het volledige programma van deze postgraduaatsopleiding.

Postgraduaatsopleiding Interdisciplinaire postgraduaatsopleiding NeuroRevalidatie

De prijs voor deze opleiding bedraagt €4360.

Dit is een jaarlijks bedrag van 247.9 euro en 84 euro per opgenomen studiepunt.

• Jaar 1: 1928 euro
  • Jaar 2: 2432 euro

Toelatingsvoorwaarden:

Voor deze postgraduaatsopleiding moet je inschrijven aan de Universiteit Gent.

• Was je afgelopen academiejaar reeds UGent-student, dan zul je je herinschrijven voor het nieuwe academiejaar.
  • Was je afgelopen academiejaar geen UGent-student, dan kun je je vanaf 1 maart online aanmelden en een inschrijvingsaanvraag doen voor jouw opleiding.

Inschrijven verloopt via diplomadoelcontract (niet via creditcontract) waarbij het ook mogelijk is om slechts enkele opleidingsonderdelen op te nemen.

Opmerkingen

Elke opleidingscyclus loopt over twee academiejaren; alle opleidingsonderdelen worden tweejaarlijks aangeboden.

Instroom in de opleiding is mogelijk bij de start van elke opleidingscyclus, en voor de eerste maal in het academiejaar 2021-2022.

€ 4.360,00
27/09/2021 - 08:00-17/09/2022 - 18:00