Postgraduaatsopleiding Rampenmanagement

DYRAMP

Deze opleiding heeft als doel de actoren in hulpverlening en veiligheid te vormen in hoe het hoofd bieden aan grootschalige incidenten.

Processen in onze samenleving worden steeds complexer, interacties groter en keteneffecten meer onvoorspelbaar. Een gedegen kennis van betrokken diensten, een goede ‘situational awareness’ en een snelle besluitvorming zijn essentieel in het vermijden van verdere escalatie en in het beheersen van de crisis en de schade. Het postgraduaat geeft vanuit onderzoek en praktijk een beeld van de hedendaagse principes en technieken.

De opleiding richt zich tot leidinggevenden van de verschillende hulpverleningsdisciplines:

• Bevelvoerders brandweer en politie
  • Artsen en verpleegkundigen
  • Veiligheidsverantwoordelijken van bedrijven
  • Ambtenaren noodplanning
  • Beleidsverantwoordelijken
  • Vrijwilligers en medewerkers met een coördinerende rol binnen crisisbeheer

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel, KU Leuven en de Koninlijke Militaire School (KMS).

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 20 studiepunten.

Meer informatie (inclusief inschrijving) is te vinden op de webpagina van Universiteit Antwerpen

Postgraduaatsopleiding Rampenmanagement

De prijs voor deze opleiding bedraagt €2500.

Toelatingsvoorwaarden:

Voor deze postgraduaatsopleiding moet je inschrijven aan de Universiteit Antwerpen

€ 2.500,00
27/09/2021 - 08:00-17/09/2022 - 18:00