Postgraduaatsopleiding Manuele therapie

 • Diepgaande specialisatie binnen het bewegingsstelsel met specifieke aandacht voor gevorderde en aanvullende onderzoeks- én behandeltechnieken binnen articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen, inclusief de manipulaties.
 • Uitgebreide focus op het klinisch redeneren met aandacht voor alle deelaspecten van het planetenmodel.
 • De opleiding is georganiseerd als een 1-jarige opleiding volgens 2 onderwijsvormen (MTa en MTb), maar ook een modulair systeem is mogelijk.
 • Leidt tot een universitair diploma in de Manuele Therapie dat in aanmerking komt voor de erkenning van de bijzondere beroepsbekwaamheid in de manuele therapie.

Wij kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen. Indien interesse en/of vragen, aarzel niet ons te contacteren!

Refresher courses

Wie een bijzondere beroepsbekwaamheid heeft, zal om deze te behouden, bij- en nascholingen moeten volgen. Vandaar dat het postgraduaat MT in samenwerking met het IPVK Refresher courses in de Manuele Therapie aanbiedt.

De omvang van deze opleiding bedraagt 40 studiepunten.  Bekijk hier het volledige programma van deze postgraduaatsopleiding. 

Voor deze opleiding zijn er twee studietrajecten mogelijk:

 • Een voltijds studietraject dat loopt over één academiejaar: het aantal deelnemers is jaarlijks beperkt tot 120 studenten.
 • Een deeltijds en modulair georganiseerd studietraject gespreid over twee academiejaren. De lessen worden aangeboden in 5 modules van in totaal 5 lesweken van 6 dagen. Deze lesweken zijn verspreid over twee academiejaren, maar niet aaneensluitend. Het aantal deelnemers is voor dit traject beperkt tot een jaarlijkse instroom van 30 studenten.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Postgraduaatsopleiding Manuele therapie

Beschrijving

  Inschrijven:  Voor deze opleiding moet je inschrijven aan de Universiteit Gent. 

  • Was je afgelopen academiejaar reeds UGent-student, dan zul je je herinschrijven voor het nieuwe academiejaar.
  • Was je afgelopen academiejaar geen UGent-student, dan kun je je vanaf 1 maart online aanmelden en je inschrijving opstaren voor jouw opleiding.
  Toelatingsvoorwaarden

  Toelatingsvoorwaarden:  Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.