Postgraduaatsopleiding Stomatherapie en wondzorg

Wondzorg is een bij uitstek multidisciplinair gebeuren. Tijdens de laatste decennia zijn enorme evoluties opgetreden in dit expertisedomein.

In deze opleiding worden klinische expertise en de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek m.b.t. wondzorg gebundeld. De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen, vroedvrouwen, artsen en andere professionele gezondheidswerkers.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Hogeschool West-Vlaanderen en in samenwerking met UZ Gent.

De modules zijn deels in afstandsonderwijs georganiseerd. De opleiding omvat dus een boeiende mix van gastcolleges en praktijkgerichte lessen op de campus én online webinars. Per module zijn er een tweetal online lessen die je van thuis uit kan volgen op een moment dat voor jou het beste past. Ideaal dus als je werken met studeren combineert. Een bijkomend voordeel is dat je gratis kan deelnemen aan de WondEvents georganiseerd door EduWond en dit tijdens de looptijd van de opleiding. 

 

Het postgraduaat heeft een omvang van 30 studiepunten en telt 9 modules:

  • Basismodule Wondzorg: 6 studiepunten
  • Decubitus: 3 studiepunten
  • Diabetische wonden: 3 studiepunten
  • Stomatherapie: 3 studiepunten
  • Ulcus cruris: 3 studiepunten
  • Brandwonden: 3 studiepunten
  • Acute wonden: 3 studiepunten
  • Oncologische wonden: 3 studiepunten
  • Wetgeving: 3 studiepunten

Het postgraduaat loopt over een periode van 2 jaar. Jaarlijks wordt de basismodule georganiseerd en 4 verdiepende modules. De opleidingscyclus start met de basismodule. Instappen op een ander moment is mogelijk na advies van de coördinator.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding voor academiejaar 2024-2025.

Inschrijven voor de basismodule wondzorg kost € 495. Het inschrijvingsgeld voor de overige acht modules bedraagt € 275 per module.

Het totale inschrijvingsgeld voor alle modules bedraagt €2695. Meer info vind je op de website van Artevelde Hogeschool.

Interesse?

Alles over infomomenten en inschrijven vind je hier.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Postgraduaatsopleiding Stomatherapie en wondzorg

Beschrijving

Inschrijven:

Voor deze postgraduaatsopleiding moet je inschrijven aan de Arteveldehogeschool

Toelatingsvoorwaarden

Afhankelijk van je vooropleiding kun je rechtstreeks instromen of zijn er bijkomende voorwaarden.

=> Bekijk de toelatingsvoorwaarden

Opmerkingen

Alle lessen worden tweewekelijks op woensdag georganiseerd. We proberen rekening te houden met de schoolvakanties waardoor dit af en toe wijzigt naar driewekelijks of wekelijks. De lessen gaan door op campus Kantienberg of op de site van het UZ Gent.