Orthognatische heelkunde: diagnostiek, indicaties en behandeling

Tijdens deze cursus zullen we ons richten op de uitgebreide diagnostische procedures die essentieel zijn voor de indicatie te stellen wanneer heelkunde een onderdeel wordt van het behandelplan en wanneer niet. U leert hoe u een grondige klinische en radiologische evaluatie uitvoert, waarbij u gebruik maakt van geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals 3D-CT-scans en digitale planning. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de analyse van de algemene gezichtsmorfologie en functionele aspecten zoals kauwen, ademhalen en spreken.

We zullen de indicaties voor orthognatische chirurgie uitgebreid bespreken, waarbij we ingaan op verschillende klinische scenario’s en casuïstiek zoals malocclusies, asymmetrieën, obstructieve slaapapneu en aangeboren afwijkingen. U leert hoe u een zorgvuldige en weloverwogen beslissing neemt over wanneer en welke chirurgische ingreep noodzakelijk is, in nauwe samenwerking met orthodontisten en andere specialisten.

Het behandelgedeelte van de cursus biedt gedetailleerde kennis over de chirurgische technieken en procedures die worden gebruikt in de orthognatische chirurgie. Dit omvat zowel traditionele methoden als de nieuwste innovaties in de veld. 

Complicaties en hun beheersing zijn een cruciaal onderdeel van elke chirurgische praktijk. Daarom besteden we ook aandacht aan de mogelijke postoperatieve complicaties en hoe deze te voorkomen en te behandelen. U zult leren hoe u optimale zorg kunt bieden, zowel preoperatief als postoperatief, om de beste uitkomsten voor uw patiënten te garanderen.

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.  25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost. 
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Orthognatische heelkunde: diagnostiek, indicaties en behandeling

Beschrijving

Doelgroep: Algemeen tandarts - tandarts specialisten

Accreditering: 20AE voor tandartsen aangevraagd

Inschrijven

Prijs
€ 240,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)