Machinale preparatie – warme verticale vultechnieken

In deze praktijkgerichte cursus ligt de nadruk op de voordelen, het concept, en de praktische implementatie van de machinale kanaalpreparatie, en op een vultechniek op basis van warme verticale condensatie van gutta-percha. Daarnaast komen ook andere stappen aan bod die belangrijk zijn voor de goede uitkomst van een endodontische behandeling aan bod.

Na een wetenschappelijk onderbouwd, maar voornamelijk praktijkgericht hoorcollege, kunnen deelnemers aan de hand van oefenblokjes, artificiële tanden en zelf verzamelde geëxtraheerde tanden, uitgebreid kennismaken met machinale wortelkanaalpreparatie met moderne roterende NiTi instrumenten. Welke voordelen bieden deze ten opzichte van oudere generaties NiTi’s? Zijn deze instrumenten effectief minder breukgevoelig en meer flexibel? Hoe deze veilig gebruiken?

In de namiddag volgt een uiteenzetting over de principes en mogelijkheden van warme vultechnieken, de materialen en toestellen die hiervoor nodig zijn, en wordt de warme verticale condensatie volgens de ‘continuous wave of condensation’ uitgebreid toegelicht.  Deze vultechniek kunnen de deelnemers zich in het daaropvolgende oefengedeelte onder begeleiding eigen maken. Hiervoor zijn de nodige toestellen en producten ter beschikking.

Deze cursus, waarbij het hands-on oefengedeelte tot doel heeft de leercurve te overbruggen om nadien in de praktijk aan de slag te kunnen, richt zich zowel op practici die voor het eerst met deze technieken kennis maken, als zij die reeds deze technieken hanteren, maar ze verder wensen te vervolmaken of te perfectioneren.

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.  25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Machinale preparatie – warme verticale vultechnieken

Beschrijving

Doelgroep: Algemeen tandarts

Accreditering: 40AE voor tandartsen aangevraagd 

Inschrijven

Prijs
€ 430,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)