Ergonomie in de praktijk: hoe vermijdt u pijn?

Regelmatig verschijnt er een bericht over arbeidsongeschiktheid en klachten die tandartsen oplopen als gevolg van het uitoefenen van hun werk. Er zijn weinig beroepen te noemen waar op één vierkante meter zoveel aan handelingen, verschillende aspecten van beroepsuitoefening, arbeidsomstandigheden en teamwork aan de orde is. Het verschil tussen werken in een correcte, minder belastende houding en werken in een overbelaste houding is subtiel en verdient dus de hoogste aandacht. Het gaat tijdens deze cursus om de valkuilen die bij professionals in de tandheelkunde voorkomen. Er is immers onvoldoende aandacht ten aanzien van de fysieke aspecten van het beroep die tijdens het werk tot overbelasting kunnen leiden, zelfs tot arbeidsongeschiktheid en soms gedwongen beëindigen van de carrière. Maar ook burn-out en mentale overbelasting is niet vreemd aan het beroep. Daar gaan we ook op in evenals op de interactie tussen beiden.

Tijdens de cursus worden verschillende aspecten van ergonomie in de tandartspraktijk overlopen: houding en symmetrie tijdens het werk, statische belasting, positioneren van de patiënt, storende factoren in de praktijkruimte, werken met assistentie en licht en vergroting. Elk onderdeel wordt gestart met een theoretische inleiding, waarna het geleerde (in de kliniek) kan worden ingeoefend.

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.  25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.

  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Ergonomie in de praktijk: hoe vermijdt u pijn?

Beschrijving

Doelgroep: Algemeen tandarts - tandarts specialist - tandartsassistent - mondhygiënist

Accreditering: 20 AE voor tandartsen aangevraagd

Inschrijven

Prijs
€ 450,00
Eventuele kortingsprijs afh. van uw profiel (zie winkelmandje)