Voorspelbaar restaureren bij uitgebreide gebitsslijtage : een hands-on seminarie

Deze dagcursus bouwt verder op de cursus ‘Het Dahl concept en de stempeltechniek’.

Patiënten met uitgebreide gebitsslijtage door – onder meer – knarsen, posterieur tandverlies of erosie blijven dikwijls te lang onbehandeld door koudwatervrees van de algemeen tandarts. Kostbare tijd gaat aldus verloren voor een tijdige en gerichte interventie waarbij in de meeste gevallen composietopbouwen met behulp van stugge of transparante siliconesleutels (‘stempels’) tot ieders mogelijkheid behoren. Deze kunnen functioneren als overgangsrestauraties naar keramische restauraties maar lossen even vaak hoge verwachtingen van duurzaamheid in indien geplaatst volgens de recentste inzichten.

In de voormiddag wordt in een theoretisch luik kant-en-klare kennis gedeeld over het tijdig herkennen van en het behandelplannen bij verschillende vormen van gebitsslijtage, evenals over hedendaagse composieten en hun indicaties bij gevorderde slijtage. In de namiddag worden onder begeleiding tal van praktische ‘tips and tricks’ aangeleerd om afgesleten gebitselementen in de anterieure en posterieure zone op te bouwen in fantoomkop. Enthousiaste cursisten worden gestimuleerd om op voorspelbare manier een quasi volledig kwadrant te restaureren, doch wie eerder het kleine begeert wordt evenzeer ingewijd in de finesses van de plastische opbouw.

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.be
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.  25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Schrijf je hier in voor lessen uit deze cursus

Voorspelbaar restaureren bij uitgebreide gebitsslijtage : een hands-on seminarie

Beschrijving

Doelgroep: Algemeen tandartsen